Read Time:5 Minute, 23 Second

Hvad er Google Chromecast?

Google Chromecast er en Micro computer som du slutter direkte til dit TV eller musikanlæg. Den fås nemlig både i en video og audio udgave. Du kan via din computer, tablet, telefon eller andre smarte enheder fjernbetjene din Chromecast og streame præcis det du ønsker.

Artiklen kan indeholde affiliate-links der gør, at Teknikihjemmet.dk modtager en lille procentdel af fortjenesten hos vores samarbejdspartnere, hvis du vælger at handle hos dem.

Hvordan virker Chromecast?

Chromecast har indbygget WIFI og skal derfor kobles op på huset internetforbindelse. Den har indbygget de forskellige stramingtjenester, som du så kan fjernbetjene fra din PC, tablet eller telefon. Du har et enormt stort udvalg, da den understøtter hunredvis af apps til Android og Iphone, hvor de mest populære er Netflix, Viaplay og Youtube. Se hele listen med understøttede apps her. Når du først har trykket play, kan du i princippet slukke din telefon eller tablet, da Chromecast streamer direkte. Det eneste den kræver er en internetforbindelse på WIFI og en HDMI indgang i dit TV.

 

Chromecast modeller

Der findes flere modeller af Chromecast på markedet, som har forskellige priser og funktioner.

Version 3

Med denne model kan du se og streame indhold i fuld HD til dit TV. Denne version har kun tilslutning til netværket trådløst.

Version Ultra

Ultra kan klare streaming op til knivskarp 4K kvalitet. Samtidig understøtter den kablet netværksforbindelse, så du er sikker på hurtig internet.

 

Kan jeg streame på min Chromecast uden fast internetforbindelse i huset?

Det korte svar er nej. Dog kan du komme uden om dette, ved f.eks. at lave internetdeling på din tablet eller telefon. Alternativ kan du bruge et mobilt WIFI hotspot, som f.eks. Huawei E5577Cs-321.

 

Sådan installere du Chromecast 3 og Ultra

Google har lavet endnu et produkt som er brugervenligt at installere og betjene. Herunder guider vi dig til opsætningen, så du kommer godt igang.

  1. Tilslut Chromecast til dit fjernsyns HDMI indgang og brug det medfølgende USB-kabel til, at forsyne enheden med. USB kablet kan du vælge, at tilslutte direkte i fjernsynet (Hvis dit fjernsyn har sådan en port) eller bruge den medfølgende strømforsyning.
  2. Forbind din tablet eller telefon til det WIFI-netværk som Chromecast skal forbindes til.
  3. Download “Google Home” på din tablet eller telefon hvor du plejer at download apps.
  4. Åben app’en og login på din Google konto (Opret en gratis konto, hvis du ikke har en)
  5. Tænd for Bluetooth på din tablet eller telefon
  6. Skift kanal på fjernsynet, så du ser startbilledet fra Chromecast
  7. I app’en vil du nu kunne vælge din enhed ved, at vælge den med samme nummer som vises på dit TV.
  8. Herefter vælges WIFI-netværket og angiver adgangskoden hertil.

Herunder kan du se en kort video fra Google om, hvordan du streamer indhold på din Chromecast.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privatlivspolitik hos Teknikihjemmet.dk.
I Accept

 

Chromecast og Google Assistent

Du kan bruge din Google Assistent på telefonen, tablet eller computer til, at styre din Chromecast. Det kræver, at du har en Google Home enhed eller Google Nest-enhed. Opsætningen sker i samme app som nævnt tidligere “Google Home”. Med denne opsætning kan du f.eks. bede Google om, at starte youtube video eller Netflix, ved blot at tale til din enhed.

 

 

Chromecast med på ferie til udlandet

Skal du på ferie eller forretningsrejse til udlandet, kan du med fordel tage din Chromecast med. På den måde vil du f.eks. kunne se Dansk TV og dine serier på Netflix (De understøttede apps). Det kræver dog stadigvæk, at du har adgang til en WIFI internetforbindelse.

 

Skærmdeling fra computer til Chromecast

Fra din computer kan du lave skærmdelingen til dit fjernsyn, ved at bruge browseren Google Chrome. Ved at klikke på de 3 prikker øverst oppe til højre kan du vælge imellem at vise browseren eller computerens skrivebord, så alt vises. Dette er en fordel hvis du f.eks. skal vise billeder fra ferien eller en præsentation på arbejdet.

 

Hvad koster Chromecast?

Prisen på Chromecast afhænger af hvilken model du er ude efter. Med den 3. version for du ombygget dit TV til et smart-TV på en billig måde med en rigtig fin opløsning. Hvis du er lidt kræsen på kvaliteten skal du vælge en Ultra-udgaven. Her betaler du lidt mere, men for også knivskarp kvalitet. Den 3. version kan du få for kun 299 kr.

 

Du er nu klar til det næste skridt og gøre dit TV lidt smartere. Har du spørgsmål til artiklen eller har du bare brug for vejledning til dit at vælge dit produkt er du altid velkommen til, at skrive en kommentar nedenfor eller sende en mail på kontakt@teknikihjemmet.dk