Read Time:5 Minute, 48 Second

Philips Hue Smart Plug

 

Hvad er Philips Hue Smart Plug?

Smart Plug er en smart adapter, som du sætter direkte i din stikkontakt. Du har herefter fuld kontrol over hvornår dit udstyr er tændt og slukket.

Den styres via Phillips Hue app’en eller fra andre smarte systemer som vi kigger nærmere på længere nede i artiklen. Den er smart fordi den kan indgå i dine scener eller automatiseringer fra f.eks. Philips Hue eller Samsung SmartThings.

Samtidig kan den bruges steder hvor du har lamper der ikke har Hue pære i, men alligevel gerne vil kunne styre. Det kan også være du vil kunne tænde og slukke for fjernsynet, kaffemaskinen eller noget helt tredje. Mulighederne med Smart Plug er mange.

Artiklen kan indeholde affiliate-links der gør, at Teknikihjemmet.dk modtager en lille procentdel af fortjenesten hos vores samarbejdspartnere, hvis du vælger at handle hos dem.

Læs også vores E-bog “Philips Hue – Kom godt i gang” og lær mere om systemet og sammenkobling med Ikea Trådfri. 

 

 

Philips Hue Bridge. Med en Philips Hue Bridge får du glæde af alle funktionerne fra Smart Plug.

Hvordan virker smart Plug?

Smart Plug kommunikere trådløst via Zigbee til Philips Hue Bridge eller direkte til din telefon via Bluetooth.

Du har den fulde kontrol over alle enhederne som er forbundet til Hub’en via den brugervenlige app fra Philips. Du kan styre den på flere forskellige måder:

 • Manuel tænd/sluk
  På siden sidder en lille kontakt, hvor du manuelt kan tænde og slukke for enheden.
 • Fjernbetjening
  Philips Hue har udviklet en fjernbetjening, som kan bruges til stort set alle deres produkter. Det gælder også Smart Plug. Fjernbetjeningen er på batteri og dobbelt klæbende tape. Du har derfor mulighed for, at placere den præcis hvor du ønsker. Hvis du ikke har en Philips Hue Bridge , kan du endda nøjes med, at købe Smart Plug og fjernbetjening og koble disse sammen.
 • Bluetooth
  En anden måde, at styre den på er via Bluetooth til din telefon. Denne metode bruges hvis du ikke har en Bridge og blot vil kunne styre den fra din telefon. Du er selvsagt begrænset af afstanden, da den så kun kan styres indenfor omkring 10 meter.
 • Philips Hue Hub
  Hvis du vil have alle funktioner ud af Smart Plug, bør du koble den til en Philips Hue Bridge. Her har du mulighed for, at lave automatiseringer og styre den sammen med andet udstyr i boligen. Du kan f.eks. opsætte tænd/sluk tider ift. tidspunkter på dagen eller om solen er stået op eller om der er bevægelse i rummet ved hjælp af Philips Hue motion sensor.

 

Læs også Philips Hue Guide

 

Hvad kan smart plug bruges til?

Som nævnt tidligere er der utrolig muligheder til, hvor du kan bruge Smart Plug.

Dog er den kun IP20 godkendt og kan derfor ikke sidde udendørs i direkte regn. Vi har valgt, at lave en idéliste til, hvad du kan bruge Smart Plug til.

 • Kaffemaskinen
 • Fjernsynet
 • Musikanlæg
 • Computerudstyr
 • Lamper der ikke har Hue pære
 • Lys i akvariet
 • Strygejern
 • Glattejern
 • Julebelysningen indendørs
 • Julebelysningen udendørs (Placer Smart Plug indendørs, skur eller garage)
 • Udendørs lamper

 

Læs også Sådan styrer du dit udvendige lys

 

Sammenkoble Smart Plug med Google Assist eller Siri

Hvis du forbinder Smart Plug med din Bridge, har du samtidig mulighed for, at stemmestyre den via Google Assist eller Apple Siri.

Ved begge løsninger har du brug for en Hub, som kan kommunikere med din Philips Hue Bridge.

Ved Apple kan du bruge et Apple TV eller en Ipad. Se mere om opsætning af Apple HER.

Vælger du Google skal du bruge en Google Nest Hub, Google Nest Mini eller Google Home enhed.

 

 

 

Hvor køber man Philips Hue Smart Plug?

Smart Plug kan efterhånden købes mange steder på nettet. Nogle webshop er specialiseret i Philips Hue og har et enormt stort udvalg af netop dette.

Nogle er endda certificeret som Philips Hue Partner. Samtidig bliver der kæmpet om de billigste priser og her skal du være vågen.

På Smart Plug kan der være helt op til 50 kr. forskel på den dyreste og billigste. På linket herunder finder du den billigste Smart Plug fra en certificeret partner. Oven i købet til en meget lav fragtpris.

 

 

Tak fordi du læste med. Vi håber artiklen har åbnet nye tanker til hvad du kan bruge Philips Hue Smart Plug til. Samtidig er vi sikre på, at du bliver glad for et lidt smartere hjem.

Har du spørgsmål til artiklen eller har du bare brug for vejledning til dit at vælge dit produkt er du altid velkommen til, at skrive en kommentar nedenfor eller sende en mail på kontakt@teknikihjemmet.dk

 

Du kan også blot vælge, at læse flere af vores artikler her.