Da jeg stod og skulle anskaffe mig en ny tyverialarm havde jeg grundlæggende to krav. Det første krav var at den ikke skulle være med et månedligt abonnement, da jeg selv ønsker at eje alarmen og undgå at betale alt for meget. Andet krav var, at den skulle være intelligent og have mulighed for at koble andet udstyr til den.
Med disse to krav faldt mit valg overbevisende på Trueguard Pro+, som efterfølgende har vist sig at være helt rigtigt.

Artiklen kan indeholde affiliate-links der gør, at Teknikihjemmet.dk modtager en lille procentdel af fortjenesten hos vores samarbejdspartnere, hvis du vælger at handle hos dem.

Indkøb

Alarmen kan købes mange steder, da Trueguard sælger til landsdækkende alarmpartnere samt mange webshops. Jeg valgte deres standard startpakke som indeholder en detektor, dørkontakt, fjernbetjening, klistermærker og et alarmpanel. Herudover tilføjede jeg et par ekstra detektorer og dørkontakter for, at få fuld dækning i huset.

Trueguard Pro+ startpakke

Hos Trueguard findes der utallige sensorer og dimser du kan koble på din alarm for at gøre den mere smart. Mere om det “smarte” længere nede i artiklen.

Efter et par dage lå pakken til mig på posthuset.

 

Installation af Trueguard Pro+

Men den medfølgende manual fra Trueguard, fik jeg en udførlig og fin hjælp til installationen. Step-by-step fik jeg sat dektorer, dørkontakterer og alarmpanelet op. Jeg lærte på den hårde måde, at man skal huske at bruge skruer på dør-/ og vindueskontaktor, ved et par fejlalarmer i begyndelsen. Det medfølgende tape er ikke stærkt nok.

Alarmpanelet bør placeres i nærheden af en stikkontakt

Alle komponenter har indbygget batteri og man skal derfor ikke tænke på kabeltræk rundt i hele huset. Alarmpanelet skal dog monteres tæt ved en stikkontakt, ligesom den har en netværksport som kan kobles til huset router. Simkortet monteres i panelet, strømforsyningen i stikkontakten og et netværkskabel til husets netværksrouter.

Bevægelsesmelderne er monteret centrale steder i huset

Opsætningen

Hver dør-/vindueskontakt, PIR sensor og fjernbetjening skal sammen-kodes med alarmpanelet. Dette kan gøres enten direkte på via panelets display og taster eller via panelets interne webmodul som du tilgår via din webbrowser på computeren. Den sidste metode er nemmest, da du har overblikket og kan gøre det med få klik. Trueguard Pro+ kan sammenkodes med op til 40 forskellige enheder, hvilket de færreste nok når op på.

Herefter får du mulighed for at inddele huset i zoner samt angive hvilke døre du vil bruge som “indgangsdøre”. Dvs. her hvor du f.eks. har 20 sek. til, at deaktivere alarmen efter døren er blevet åbent.

Dørkontakterne inddeles i kategorierne “skalsikring” og “indgangsdøre”

Alarmpanelet kan håndtere 30 forskellige brugere plus et par ekstra til en evt. vagt, nabo eller teknikker. Du har derfor mulighed for, at oprette alle i husstanden og lade dem vælge deres egen firecifret kode. Nemt og enkelt at sætte op og ændre efterfølgende via panelets webmodul.

På webmodulet i menuen “Rapport indstillinger” kan du indstille hvem og hvordan der skal kontaktes ved en hændelse. Her har jeg opsat, at jeg både vil have besked på min Trueguard app, SMS, telefonopkald samt mail ved alle hændelser. Der kan opsættes om man kun vil have besked om status hændelser, f.eks. lavt batteri, alarm hændelser eller alle hændelser. Ligeledes kan rækkefølgen af hvem den først skal kontakte ændres.

Faktisk var jeg selv lidt i tvivl i opsætningen af rapport indstillinger og jeg valgte derfor at kontakte Trueguards kundeservice. Efter en kort snak med dem havde jeg fuldstændig styr på opsætningen og lidt til. De var rigtig gode til, at hjælpe mig videre og give et par yderligere tips. Så tøv ikke med, at kontakte dem når du står med dit Trueguard produkt.

 

Sådan bruger Trueguard Pro+ i dagligdagen

Efter installationen og opsætningen er alarmen blevet en naturlig del af vores hverdag. Det er blevet en vane, at den altid bliver tilkoblet når vi forlader hjemmet. Alarmen har endnu ikke fejlet eller givet problemer, men derimod skabt tryghed når vi er ude.

Det kan tydelig ses udefra, at huset er overvåget

Selvom vi har installeret et begrænset antal sensorer føler vi, at vi kan overvåge huset udefra. Vi kan i hvert fald be- eller afkræfte om nogle har været inde i huset.

På sigt tilføjes flere smarte løsninger for, at give alarmpanelet endnu mere værdi i hverdagen.

Trueguard sælger mange sensorer og dimser til alarmen som gør hverdagen nemmere. Mulighederne for udvidelse er mange.

 

 

De smarte løsninger og udvidelser

Der kan oprettes intelligente funktioner via alarmens web-betjening. Det betyder f.eks., at du kan få en notifikation på mobilen, når børnene kommer hjem fra skole. Derudover kan du lave mindre styringer, hvor du f.eks. kobler en bevægelsessensor sammen med en Phillips Hue pære. Det kunne også være en temperaturføler som skal tænde for noget når temperaturen når stiger. Mulighederne er mange.

Trueguard sælger masser af ekstraudstyr til deres alarmer. Det kunne f.eks. være:

 • Briktastatur
 • Udendørs tastatur
 • Overfaldsalarm
 • Panikknap
 • Status display
 • Røgalarm
 • Foto og video
 • Dør-/vindueskontakt med rystesensor
 • Væskesensor
 • Lys-, temperatur- og fugtsensor
 • Glasbrudssensor
 • Kuliltealarm
 • Sirener
 • Styring af stikkontakter samt måling af forbrug
 • Styring af Phillips Hue og Ikea Trådfri
 • Relæ ind- og udgange
 • Natknap
 • Garageport åbner
 • Infrarød styring til 3. parts anlæg – F.eks. varmepumpen eller fjernsynet
 • Lysdæmper
 • Varmestyring
 • Dørtelefon
 • Signalforstærker

Læs også vores guide til Philips Hue her

Samlet vurdering af Trueguard Pro+

Trueguard er en meget stærk spiller på alarm-markedet. De levere produkter som virker hver gang og giver brugeren utallige muligheder for udvidelser. Deres kundesupport fungere rigtig godt, hvilket kun gør oplevelsen bedre.

Samlet set er det en alarm der kan anbefales, hvis din næste alarm skal være smart uden begrænsninger.

 

Hvis du vil læse mere om Trueguards produkter, kan du se mere her.

 

Fandt du hvad du søgte i artiklen? Ellers kan du læse andre artikler om sikring her. Har du spørgsmål til artiklen eller har du bare brug for vejledning til dit at vælge dit produkt er du altid velkommen til at sende en mail på kontakt@teknikihjemmet.dk