Indbrud i private hjem har i mange år været et stort problem i Danmark. I årene 2011 – 2018 har der ifølge DR været over 500.000 indbrud i Danmark med en meget lav opklaringsprocent på 5,2%. Det viser, at det generelt er alt for nemt for indbrudstyvene. De danske boliger er simpelthen ikke godt nok beskyttet og det er nemt, at stikke af bagefter. Du bliver nødt til at gøre noget selv, der er ikke andre der gør det. Derfor skal vi se nærmere på hvordan du bedst sikre sin bolig med tyverialarm og hvordan du selv kan komme i gang i dag.

 

Artiklen kan indeholde affiliate-links der gør, at Teknikihjemmet.dk modtager en lille procentdel af fortjenesten hos vores samarbejdspartnere, hvis du vælger at handle hos dem.

Hvorfor bør man have en tyverialarm?

Uanset om du bor i en lejlighed, rækkehus eller villa, vil en tyverialarm give værdi. Ligeledes i din ferielejlighed eller sommerhus. Så tænker du nok “Hvilken værdi kan en tyverialarm give mig?”. Det handler om tryghed og en del praktiske ting. Det kan bl.a. være:

  • En tyverialarm giver ganske enkelt tryghed.
  • Muligheden for skalsikring, så boligen er beskyttet selv når du er hjemme
  • Få besked på din telefon når børnene kommer hjem fra skole
  • Du er klar over om nogen har været inde i dit hjem, inden du kommer hjem
  • Se hvem der har været i og omkring dit hus (Hvis du vælger en løsning med kamera)

 

Hvilke alarm skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige alarmsystemer på markedet og det kan være svært at navigere rundt i. Inden du kan vælge din tyverialarm er der flere ting, som du skal tage stilling til for, at du køber en tyverialarm som passer til dit behov. I første omgang skal du spørger dig selv om følgende 4 ting:


Tyverialarm med eller uden abonnement?

Det første vigtige punkt, er om du vil betale en engangsydelse for, at købe din egen tyverialarm. Eller om du vil leje udstyret på abonnement og være koblet til en vagtcentral.

Den første løsning vil klart være billigst. Så hvis du er på udkig efter en billig tyverialarm, skal du købe din egen. Udover prisen vil du langt hen af vejen kunne få samme funktioner og kvalitet om du vælger med eller uden abonnement.

Fordelen ved anden løsning er, at der ofte er tilknyttet en vægter som kører ud til din bolig i tilfælde af indbrud. Den kan være en fordel hvis du ikke har familie eller venner tæt på, som kan sørger for huset bliver lukket af igen efter et indbrud. Du kan ikke forvente, at en vægter færre indbrud, da disse højst sandsynligt først vil være fremme længe efter indbrudstyvene er smuttet.  

Vil du selv sætte tyverialarmen op?

Det kræver en smule værktøj og et par timers arbejde. De fleste tyverialarmer kommer med udførlig manual, som viser præcist hvordan du montere komponenterne. De er ofte trådløse med batterier og det er kun selve alarmpanelet, som skal have en stikkontakt i nærheden.

Hvis du ønsker en håndværker til, at klare opgaven, kan du faktisk bruge håndværkerfradraget. Når du betaler en håndværker til montering af tyverialarmer kan du trække dette beløb fra i skat.

 

 

Skal du have videoovervågning?

Med eller uden videoovervågning?

Denne overvejelse er ikke nødvendigvis udfaldene for hvilket alarmsystem du skal vælge. Ofte kan tyverialarmen og videoovervågningen nemlig sagtens være to systemer, uden det har betydning for brugeroplevelsen bagefter. Derfor kan du sagtens starte ud med en tyverialarm og føje videoovervågningen til senere hen.

De største fordele ved videoovervågningen er, at det virker præventivt med indbrudstyve samt, at du kan tilkalde politiet, selvom du ikke er hjemme.

 

Læs også vores Guide til videoovervågning

 

Har du husdyr?

Hvis du har en hund eller kat gående indenfor når alarmen er slået til, skal du være opmærksom. De fleste alarmer kan tage højde for de firbenede med en såkaldt dyreimmun sensor. Ofte kan disse lade dyr op til 25 kg gå rundt i huset, selvom alarmen er tilkoblet. Det er derfor vigtigt, at du får de rigtige sensorer med. Disse typer er fremhævet i anbefalingerne nederst i artiklen.

 

Hvilke sensorer har jeg brug for?

Til de fleste alarmsystemer kan der fås et hav af sensorer og det kan være svært, at gennemskue hvor meget der er nødvendigt. Et alarmsystem kommer ofte som en startpakke hvor du får et par sensorer med til at starte på.

Sensorer til en almindelig bolig kan inddeles i følgende undergrupper:

  • Bevægelsessensor. Det er denne sensor som også fås i en dyreimmun udgave. Sensoren fungere ved, at den udsendes og modtager infrarødt lys, hvorved en bevægelse i dens synsfelt vil kunne registreres. Den er også kendt fra styring af udvendig lys som mange har i indkørslen.

En bevægelsessensor er en effektiv måde, at sikre sin bolig med. Din bolig bør minimum have nok bevægelsessensorer til, at dække gennemgående rum og gange.

 

  • Dør- og vindueskontakter vil registrere et indbrud før bevægelsessensoren. Hvis en indbrudstyv bryder terrassedøren eller et vindue op, vil alarmen starte med det samme. Det er vigtigt, at alle yderdøre beskyttes med vindueskontakter.

Vinduessikring afhænger af, om indbrudstyven kan stå uforstyrret og brække det op eller pille glasset ud. Det er ofte dem i baghaven eller hvor der ikke er indkig fra nabo eller vej. Vindueskontakter kan også fås med vibrationsdetektor, som allerede inden indbrudstyven kommer ind, kan starte alarmen.

 

 

Tyverialarm med wifi og simkort

Det er helt normalt, at din nye alarm både kan kobles op til dit internet samt have et simkort installeret. Den kan dog godt fungere med kun én af delene.

Simkortet bruges til, at ringe og sende SMS til dig. Det kan f.eks. være ved fejl, lav batteriniveau i en sensor og selvfølgelig ved alarm.

Opkoblingen til internettet giver i princippet samme funktioner blot med den fordel, at du f.eks. kan se din alarms status gennem en APP på din smartphone.

Ved at bruge begge systemer giver det dig et mere sikkert system. Hvis strømmen går, virker dit internet ikke. Her vil alarmsystemets indbyggede batteri gøre det muligt, at give dig besked via simkortet.   

 

 

Der findes derudover flere alternative måder, at du kan sikre dit hjem mod indbrud. Følgende fire foranstaltninger er effektivt forebyggende:

  • Indendørs belysning med styring eller timer.
  • Udendørs belysning med sensor eller skumringsrelæ
  • Videoovervågning

Du kan derudover se flere artikler om sikring her.

Har du spørgsmål til artiklen eller har du bare brug for vejledning til dit at vælge dit produkt er du altid velkommen til at sende en mail på kontakt@teknikihjemmet.dk